Meniu
Markus Schinwald
Markus Schinwald
1973

Menininkas gimė 1973 m. Zalcburge, Austrijoje. Jis studijavo Hochschule für Gestaltung Lince ir Humboldto universitete Berlyne. M. Schinwald darbai buvo eksponuojami įvairiose pasaulio institucijose, tarp kurių yra ir Yvon Lambert galerijos Paryžiuje ir Niujorke, Palais de Tokyo Paryžiuje, Austrijos paviljonas 54-tojoje Venecijos bienalėje, Šiuolaikinio meno centras Thessaloniki, Graikijoje ir daug kitų. Jo darbai saugomi privačiose bei viešose kolekcijose, Tate Modern galerijoje Londone, Musee d'Art Moderne Paryžiuje, Izraelio muziejuje Jeruzalėje ir gausybėje kitų institucijų. Šiuo metu menininkas gyvena ir dirba Vienoje ir Los Andžele. 

Markus Schinwald kuria tarpdisciplininį meną, kuriame yra ir teatras, šokis, performansas, tapyba, instaliacija, fotografija, skulptūra, video ir daugelis kitų išraiškos medijų. Koncentruodamasis į kūną kaip kultūrinį konstruktą, Markus Schinwald savo darbuose tiria žmonijos vietą pasaulyje. Jis kuria unikalios atmosferos meno darbus, kurie analizuoja fiziško ir psichologinio žmogaus kūno, emocinės, protinės ir erdvinės gyvenimo dimensijos identitetą, poziciją ir potencialą. Keisdamas, pavyzdžiui, XIX a. portretų detales ir pridėdamas juose mistiškus ir neįprastus įrenginius, Schinwald sukuria kitokią atmosferą ir perkelia subjektą iš jo konteksto.

 

Parengta pagal:

Yvon Lambert. (n.d.). Markus Schinwald. Prieiga per internetą: http://www.yvon-lambert.com;

Argos centre for art and media. (2006). Markus Schinwald. Prieiga per internetą: http://www.argosarts.org;

Markus Schinwald at Museum Leuven. (2015). Contemporary Art Daily. Prieiga per internetą: http://www.contemporaryartdaily.com

Skaityti daugiau
Uri

Uri (2012)

Drobė, aliejus, 119.00 x 103.00 cm