Meniu
Mandla Reuter
Mandla Reuter
1975

Menininkas gimė 1975 m. Nqutu mieste, Pietų Afrikoje. Savo išsilavinimą jis įgijo Vizualiųjų menų akademijoje Frankfurte (Städelschule Frankfurt am Main), kurią baigė 2002 m., vienus (2000–2001 m.) metus praleidęs Niujorko dizaino mokykloje, JAV. Jis eksponavo savo darbus tokiose institucijose kaip Galerie Mezzanin Vienoje, Kunsthalle Bazelyje, Francesca Minini Milane, Karališkajame menų koledže Londone ir daugelyje kitų, organizuodamas asmenines ir dalyvaudamas grupinėse parodose. Reuter yra apdovanotas įvairiais prizais bei stipendijomis, tarp jų: GASAG meno apdovanojimas (2007 m.), MAK Schindler apdovanojimas, Los Andžele (2010 m.) ir Kunstfonds Bona stipendija (2005 m.). Šiuo metu jis dirba ir gyvena Berlyne, Vokietijoje.

Mandla Reuter yra instaliacijas kuriantis menininkas, kuris daro didelio mastelio multimedialius projektus. Pastarieji patys yra renginiai, įvykiai, tarp kurių yra ir paties menininko intervencijos. Analizuodamas erdvės, apšvietimo, institucijų ir nuostatų sąvokas bei panaudojimą, M. Reuter kuria įdomias ir sudėtingas patirtis, kurios įtraukia lankytojus į aktyvų jo pristatytų problemų pažinimą per skulptūrinę, video, fotografinę ir kitas formas, iliustruojant šiuolaikinių socialių, istorinių ir kultūrinių problemų siužetus. Parodų potyris yra naudojamas perteikiant šios konstrukcijos dirbtinumą ir pritraukiant dėmesį prie paties žiūrėjimo, eksponavimo veiksmo, kaip ir prie iškeltų problematikų. „Viskas, ką kas nors gali pasakyti apie instaliacijos sąvoką, tai yra tai, kad bet koks paveikslas kabantis ant sienos tampa instaliacija, galbūt atitinkami menininkai turi skirtingus prioritetus, tačiau galų gale tai, kas labiausiai prisideda prie darbo priėmimo yra kaip jis kabo kambaryje ir kokią įtaką jis tam kambariui turi“ – sako menininkas.


Parengta pagal:

Croy Nielsen. (n.d.). Mandla Reuter. Prieiga per internetą: http://www.croynielsen.de;

Galerie Mezzanin. (n.d.). Mandla Reuter. Prieiga per internetą: http://www.galeriemezzanin.com;

Latimer, Q. (2013). Mandla Reuter. Frieze, 154. Prieiga per internetą: http://www.frieze.com;

Kunsthalle Basel. (n.d.). Mandla Reuter. Prieiga per internetą: http://www.kunsthallebasel.ch;

Contemporary Art Daily. (2015). Mandla Reuter at Kunstverein Braunschweig. Prieiga per internetą: http://www.contemporaryartdaily.com.

 

Skaityti daugiau
Schlund

Schlund (2013)

Akmuo, metalas, 162.00 x 120.00 x 145.00 cm