Meniu
Secundino Hernández
Secundino Hernández
1975

Tapytojas gimė 1975 m. Madride, Ispanijoje. 1995–2000 m. jis mokėsi Complutense universitete Madride, Ispanijoje, kur įgijo vizualiųjų menų bakalauro laipsnį. 2006 m. jis studijavo Ispanijos akademijoje Romoje ir 2007 m. buvo rezidentas Krinzinger projekte Austrijoje. Jis surengė personalinių ir dalyvavo grupinėse parodose visame pasaulyje, tarp jų Victoria Miro ir Frith Street galerijose Londone, Jungtinėje Karalystėje, Moeller Snow galerijoje Niujorke, JAV, Mendes Wood galerijoje San Paule, Brazilijoje, Galeria Heinrich Ehrhardt Kelne, Vokietijoje, daugelyje galerijų Ispanijoje. Secundino Hernández buvo nominuotas Generación 2007 m. de Caja pirmam prizui Madride, Ispanijoje, Naujųjų talentų programai, Kelno menas, Kelne ir daugeliui kitų nominacijų. Hernández darbai yra laikomi įvairiose valstybinėse ir privačiose kolekcijose, tarp jų Museo Patio Herreriano Helga de Alvear fondas, Ispanija; Rubell šeimos kolekcija, JAV; Kunstdepot Göschenen, Šveicarija ir Ontarijo meno galerija, Kanada. Jis šiuo metu gyvena ir dirba Madride, Ispanijoje bei Berlyne, Vokietijoje.

Secundino Hernández yra tapytojas, kurio didžioji dalis darbų yra didelio mastelio drobės, nutapytos regimai ekspresionistiniu šviesių spalvų ir linijų žaismės stiliumi, kuris yra atliktas kruopščiai ir nuosekliai derinant kompoziciją. Autorių įkvėpė senųjų meistrų darbai nuo Ispanijos dailininkų kaip El Greco ar Velazquez iki įvairialypių autorių kaip Giacometti ir Picabia, tačiau jis nuolat pabrėžia savo Ispaniškas šaknis. Hernandez abstrakti intuityvi tapyba primena veiksmo tapybą ir varijuoja tarp figūrinės kompozicijos ir abstrakcijos, sujungdamas linijinę grafiką su spalvine tapyba, minimalizmą su ekspresyviu potėpiu. Jis dirba maišydamas guašą ant drobės, akrilą ir aliejinius dažus, gremždamas, droždamas ir tiesiog purkšdamas drobę su slėgio plovykle, taip pabrėždamas ne tik darbo spalvą ir liniją, tačiau ir tekstūrą. „Mano kūryba gali atrodyti kaip veiksmo tapyba ar ekspresionizmas, tačiau tai yra gilus ir nuoseklus tų kalbų tyrimas, būdas sukurti mano paties šiuolaikinį žvilgsnį į estetiką“, sako menininkas. Hernández gamina kai kuriuos savo tapybos įrankius pats, įvardindamas save kaip meistrą greta menininko titulo.

 

Parengta pagal: http://www.victoria-miro.com/artists/184-secundino-hernndez/; http://www.artnet.com/artists/secundino-hern%C3%A1ndez/; https://www.artsy.net/article/editorial-up-and-coming-visionary-dealer-victoria-miro; http://archivodecreadores.es/file/4/4652/4652.pdf.

Skaityti daugiau
Be pavadinimo

Be pavadinimo (2014)

Drobė, mišri technika, 280.00 x 210.00 cm