Meniu
Lin Zhipeng
Lin Zhipeng
1979

Lin Zhipeng (dar žinomas kaip Nr. 223) gimęs 1979 m. Guangdonge, Kinijoje, šiandien yra fotografas ir laisvai samdomas rašytojas Pekine. Jis baigė Guangdongo užsienio studijų universitetą, kur studijavo finansų anglų kalbą. 2003 m. įkurtame jo tinklaraštyje „Šiaurės platuma 23“ buvo kasdien pateikiamos nuotraukos su trumpais tekstais, sulaukusios milijonų peržiūrų ir padėjusios menininkui išgarsėti internetinėje bendruomenėje. Lin nuotraukos eksponuojamos grupinėse bei personalinėse parodose Kinijoje ir užsienyje. Menininkas taip pat yra išleidęs fotografijos knygų įvairiose šalyse, įskaitant Kiniją, Prancūziją, Kanadą, Japoniją, Italiją.

Lin kuriamas menas užfiksuoja ir įkūnija netradicinio Kinijos jaunimo po 80-ųjų ir 90-ųjų kartos dvasią. Jo kūriniuose susilieja išblukusios gėlės su kūno atspalviais, susipina įvairūs raštai su emociniu sudėtingumu, kuris apima meilės ir chaoso, fantazijos ir erotizmo temas. Menininko naudojamos spalvos, formos, tekstūros ir kadravimo technikos atspindi vizualinę kultūrą, suformuotą vaizdų, kūnų ir simbolių gausos, kurie apibūdina visuomenės perėjimą į naują tūkstantmetį.

Savo darbais menininkas švenčia savo kartos gyvybingumą, pradedant jo paties ir jo aplinkos inscenizacija. Nuotraukos, kuriose susilieja meilė ir chaosas, yra tarsi kolektyvinis poetinis žurnalas, skirtas kartai, ieškančiai atokvėpio nuo visuomenės spaudimo bei siekiančiai gyvenimo malonumų greitai besikeičiančioje ir abejingoje visuomenėje.

 

Šaltinis:

linzhipeng223.com

Skaityti daugiau
„Grand Amour. Olzha's Cigarettes“

„Grand Amour. Olzha's Cigarettes“ (2018)

Archyvinis popierius, pigmentinė spauda, 100.00 x 67.00 cm