Meniu
Nico Vascellari
Nico Vascellari
1976

Nico Vascellari gimė 1976 m. Vittorio Veneto mieste, Italijoje. Šiuo metu jis gyvena ir dirba Romoje, Italijoje. Keletas svarbiausių jo parodų vyko Paryžiuje Palais de Tokyo (2017); Accademia di Francia - Villa Medici, Romoje (2016); Estorick Collection, Londone (2016); National Gallery of Arts, Tiranoje (2015); Skuc, Liublijanoje (2006); Viafarini, Milane (2006). Jis taip pat dalyvavo 52-ojoje Venecijos Biennalėje (2007); Manifesta 7 (2008); 12-oje architektūros bienalėje Venecijoje (2010). Jo darbai buvo eksponuoti tokiose meno institucijose kaip Museo del Novecento, Milane; Riga Art Space, Rygoje; La Maison Rouge, Paryžiuje; MAK, Vienoje; Kunsthaus, Grace; CSW, Varšuvoje; PinchukArtCentre, Kijeve; Le Magasin, Grenoblyje; Palazzo delle Esposizioni, Romoje; MAMBO, Bolonijoje. Vascellari darbai taip pat priklauso tokioms nuolatinėms kolekcijoms kaip Macro Museum, Romoje; MAXXI | Museo nazionale delle arti del XXI secolo, Romoje; Museion, Bolzano; Whitworth Art Gallery, Mančesteryje; The Coppel Foundation, Meksikoje;  Nomas Foundation, Romoje; Julia Stoschek Collection, Diuseldorfe.

Vascellari metė studijas su ambicija sutelkti visą dėmesį į savo punk stiliaus muziką atliekančią grupę „With Love“ su kuria jis sukūrė keletą albumų ir koncertavo visoje Europoje, JAV ir Japonijoje. Šiuo metu jis kuria muziką su grupe "Ninos du Brasil", kurioje dainuoja savo išgalvota kalba. Menininkas leidžia laiką su tokiais žmonėmis kaip Marina Abramovič, Nick Cave bei yra bendradarbiavęs su Karl Lagerfeld, kuriant vieną iš Fendi kolekcijų. Pats menininkas suvokia save kaip meno pasaulio atskalūną, nors jo darbai eksponuojami itin prestižinėse meno įstaigose. Vascellari darbai apima skulptūros, fotografijos, video meno ir instaliacijos formatus.

Šaltinis: Fantastic Man, The New Roman, 2018. Interneto prieiga: http://www.nicovascellari.com/wp-content/uploads/2018/09/FM28-Nico-Vascellari-LR.pdf

Skaityti daugiau
Dream Merda

Dream Merda (2019)

Instaliacija, mišri technika, 152.00 x 200.00 x 32.00 cm