Meniu
Krystian Truth Czaplicki
Krystian Truth Czaplicki
1984

Krystian Truth Czaplicki gimė 1984 m., Vroclave, ten jis gyvena ir dirba. Czaplicki yra įgijęs magistro laipsnį iš Vroclavo meno ir dizaino akademijos.

Czaplicki pagarsėjo kurdamas įvietinto meno, dažniausiai nelegalias „skulptūrines intervencijas“. Tuomet jo kūrybinis kelias pasisuko, jis pradėjo kurti skulptūras ir iš keleto elementų sudarytas instaliacijas. Jo darbai pagaminti iš plieno arba aliuminio, juose taip pat atrandami buities objektai, elementai, kuriantys sąsajas su aukštosiomis technologijomis, keliantys pedantiškos švaros ar didelio adrenalino kiekio jausmus. Kai kurie darbai primena ligoninės įrangą, jie  pagaminti iš metalo – šalti, sterilūs. Šie objektai priklauso tvarkingai, disciplinuotai ir atitolusiai tikrovei. Tačiau jie yra „sušildomi“ infantiliomis ar grubiomis dekoracijomis, ranka užrašyta poezija, liudijančia apie nerimą, saugumo, pilnatvės stoką, paslėptus norus, jautrumą, užslėptą agresiją. Jų pavadinimai paprastai nurodo į kasdienį gyvenimą, kuriam būdingos į kraštutinumą einančios emocijos bei šaltos, intelektualinės intrigos vienu metu.

Nuo 2017 m. Czaplicki kuria asambliažus, kuriuose matomi manekenai, dėvintys skirtingus rūbus bei aksesuarus, stovintys ant pjedestalų pagamintų iš plieno. Šie pjedestalai yra įvairių formų, primena vabzdžių bei dronų hibridus, bet taip pat kelia asociacijas su falais ar skustuvais. Savo kūriniuose menininkas nardo po baimę keliančią estetiką, kuri siejama su artima ateitimi arba „interneto pabaiga“.

Skaityti daugiau
Interneto eros pabaigos rytas

Interneto eros pabaigos rytas (2017)

Instaliacija, mišri technika, 146.00 x 95.00 x 250.00 cm

Atotrūkis tarp individo ir jo socialinės padėties

Atotrūkis tarp individo ir jo socialinės padėties (2018)

Instaliacija, mišri technika, 165.00 x 127.00 x 55.00 cm

Šią vasarą dažnai pagalvodavau apie tave

Šią vasarą dažnai pagalvodavau apie tave (2018)

Instaliacija, mišri technika, 200.00 x 107.00 x 35.00 cm