Meniu
Gérard Rancinan
Gérard Rancinan
1953

Fotografas gimė 1953 m. Talence, Prancūzijos pietvakariuose. Pradėjęs dirbti fotožurnalistu dar paauglystės metais, Rancinan dirbo su įvairiomis publikacijomis keliaudamas po pasaulį ir fotografuodamas viską nuo politinių sukilimų iki sportinių įvykių. Jo darbai buvo spausdinami tokiuose žurnaluose kaip Sports Illustrated, Time, Life Magazine, Sunday Times Magazine, Paris Match ir kituose, jis fotografavo svarbias asmenybes, tokias kaip Fidelis Castro, popiežius Jonas Paulius II ir Billas Gatesas. Įgijęs tarptautinį pripažinimą, Rancian eksponavo savo darbus Italijoje, Kinijoje, Jungtinėje Karalystėje, Brazilijoje ir daugelyje kitų šalių. Jį apdovanojo Pasaulio žurnalistinės fotografijos apdovanojimo pirmąja vieta (1983 m.; 1986 m.; 1988 m.), 2006 m. jis tapo Chevalier des Arts et des Lettres, o 2013 m. Officier des Arts et des Lettres. Autorius toliau dirbdamas keliauja po pasaulį.

Gerard Rancinan yra fotografas, kuris semiasi iš savo fotožurnalistinės patirties ir yra labiausiai žinomas už savo portretinę fotografiją. Jis kuria įžvalgias fotografijas, kurios kritikuoja socialines problemas, populiariąją kultūrą ir politiką. Greta įspūdingo svarbių pasaulio įvykių, menininkų, politikų ir šventikų portretų portfolio, fotografas taip pat kuria menines fotografijas. Naujausiame fotografijų cikle „Trilogy of the Moderns“ (Modernistų trilogija, 2005) Rancinan cituoja gerai žinomus meno istorijos darbus ir perdirba juos šiuolaikinės kultūros atžvilgiu, kur, tarkime, „Paskutinė vakarienė“ tampa „Didžioji vakarienė“ ir „Las Meninas“ groteskiškoje ir komiškoje karikatūroje tampa „Pamergės“. Dažnai grįsdamas savo darbus klasikine literatūra ir istorija fotografas su satyra ir nepriekaištinga technika jungia istoriją ir šiuolaikinę kultūrą.

Parengta pagal: www.rancinan.com/; fineartcube.fr/?p=48; www.artsy.net/artist/gerard-rancinan; www.thefuturetense.net/artists/gerard-rancinan/; www.markowiczfineart.com/Gerard-Rancinan.cfm.

Skaityti daugiau
Marija

Marija

Organinis stiklas, sidabro bromido fotografija, 215.00 x 177.00 cm