Meniu
Damir Očko
Damir Očko
1977

Menininkas gimė 1977 m. Zagrebe, Kroatijoje. 1997-2003 m. jis mokėsi Vizualiųjų menų akademijoje Zagrebe, Kroatijoje, tada 2008-2009 m. Akademie Schloss Solitude Štutgarte Vokietijoje. Menininkas rodė savo darbus institucijose visame pasaulyje, organizuodamas asmenines parodas ir dalyvaudamas grupinėse parodose, kai kurios iš jų vyko: KM - Künstlerhaus Halės für Kunst & Medien Graco mieste Austrijoje, Yvon Lambert galerijoje Paryžiuje, Palais de Tokyo Paryžiuje, Galleria Tiziana Di Caro Salerne, Kunsthalle Diuseldorfe, Šiuolaikinio meno muziejuje Zagrebe ir daugelyje kitų. Očko atstovavo Kroatiją 56-tojoje Venecijos bienalėje (2015 m.). Šiuo metu jis toliau gyvena ir dirba Zagrebe.

Damir Očko yra menininkas, kuris daugiausiai kuria filmus ir filmų muziką, tačiau taip pat ir poeziją, muzikines kompozicijas, grafinius darbus. Jo veikla yra susijusi su poezijos ir politikos varijavimu centruojantis į kūną kaip socialių ir fizinių realybių metaforą ir išraišką: smurto, traumos, kontrolės, perėjimo ir kitų. Očko konstruoja įsivaizduojamas vietoves išskirdamas garsų svarbą ir problematiką: „Tai, ką aš bandau daryti, yra geriau suprasti klausymo ir žiūrėjimo būdus ir kaip ši įtampa kyla iš tokių procesų, kaip detalių didinimas arba tam tikro tankio sukūrimas... Aš manau, kad intensyvumas, kurio aš ieškau - labiau kinematografiškas intensyvumas, kai vaizdinys ir garsas veikia tankioje harmonijoje“ - sako menininkas.

Parengta pagal: www.damirocko.com/; www.yvon-lambert.com/2012/?page_id=6820; www.damirocko.com/texts/ (The Space inside the Music, Damir Očko in conversation with Daniele Balit, 2012 published in Palais no.16); www.e-flux.com/announcements/damir-ocko-2/; http://www.templebargallery.com/gallery/exhibition/we-saw-nothing-but-the-uniform-blue-of-the-sky-tk.

Skaityti daugiau
Be pavadinimo

Be pavadinimo (2013)

Audinys ant fotografijos, koliažas, 77.50 x 46.00 cm