Meniu
Soshiro Matsubara
Soshiro Matsubara
1980

Soshiro Matsubara (gim. 1980 m., Hokaidas, Japonija), gyvena ir dirba Vienoje. Jo kūrybą planuojama eksponuoti Šiuolaikinio meno muziejuje Romoje (MACRO), ir galerijoje „Autoitalia“ Londone. Į naujausių grupinių parodų sąrašą patenka „Crévecoeur“ Paryžiuje (2020), taip pat parodos galerijoje „Cristina Guerra“ Lisabonoje ir „Kvindemuseet / Kunsthalle Aarhus“ (2019). Asmeninės parodos: „Haus der Matsubara“ galerijoje „Brennan and Griffin“, Niujorke (2020 m.) ir „Lovesick“ galerijoje „Schiefe Zähne“, Berlyne (2018). 2017 m. Matsubara atidarė antikvariatą „Haus der Matsubara“.

Matsubaros meninės kūrybos procesas dažnai prasideda nuo nuotraukų iš senų žurnalų ir daiktų iš antikvariatų rinkimo. Jo radinių kolekcija peržengia parodų ribas ir užima visą jo asmeninio kabineto erdvę. Dalį šios kolekcijos menininkas parduoda internetinėje parduotuvėje, kurią jis vadina „Haus der Matsubara“. 2018 m. „Haus der Matsubara“ buvo pristatyta Los Andželo galerijoje „Bel Ami“, pavadintoje Guy de Maupassanto romano apie jauną mergišių Georgesą Duroy‘ų garbei. „Instagram“ platformoje veikiančioje parduotuvėje – platus pasirinkimas lobių, kuriuos laikui bėgant savo meninės veiklos reikmėms įsigijo Matsubara: nuo vaikiškiausio ir savotiškiausio piešinio iki labiausiai ištobulintų, siurrealistinių vaizdų, kuriuos papildo jo paties paveikslai, skulptūros ir instaliacijos.

Vedinas susižavėjimo aistra ir jos šalutiniais produktais, savo kūryboje Matsubara iškraipo ir kitaip interpretuoja Vakarų meno istorinį paveldą, taip pat tragiškas romantinių pastangų apraiškas. Vojerizmu ir savininkiškumu persmelktas menininko požiūris atitinka Badiou „dviejų“ idėją ir mintį apie tą lemiamą momentą, kai viskas pasikeičia, kuriai praėjus viską galima sunaikinti. Be to, dekoracijos, kurias Matsubara kuria galerijos erdvėse, yra sukonstruotos subjektyviai, kaip ir idėjos apie romantiką ir meilę, parodant įsivaizduojamos dėlionės gabalėlius, kurios galutinį rezultatą težino tik menininkas.

 

Parengta pagal:

moussemagazine.it
croynielsen.com

Skaityti daugiau
Pasakojimas apie meilės romaną (iš serijos „Tikras meilės romanas“)

Pasakojimas apie meilės romaną (iš serijos „Tikras meilės romanas“) (2020)

Mišri technika, instaliacija, 350.00 x 200.00 cm