Meniu
Ignas Maldus (Maldžiūnas)
Ignas Maldus (Maldžiūnas)
1978

Ignas Maldus (Maldžiūnas) yra žymus Lietuvos menininkas ir fotografas. 1996 m. baigė Kauno menų gimnaziją, o 2000 m. įgijo dizaino bakalauro laipsnį Vilniaus dailės akademijos Kauno filiale. Menininkas yra Lietuvos fotografų sąjungos narys, taip pat buvo paskirtas „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ambasadoriumi. 2022 m. jam buvo įteikta Kultūros premija.

Ignas Maldus aktyviai dalyvauja parodose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. 2023 m. jo darbai buvo pristatyti parodoje „6 arai priežiūros“ Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) bei grupinėje parodoje „Les Couleurs“ Majamyje. 2022 m. jo kūriniai eksponuoti parodose „Lakštai ir purslai“ NDG, „The SET“ galerijoje Kanuose ir personalinėje parodoje „MAGIC“ Lukiškių kalėjime 2.0 Vilniuje. Maldus taip pat yra surengęs personalines parodas Vilniaus Rotušėje („WORKnFUN“, 2022), Nacionaliniame Kauno dramos teatre, „Santara Šviesa“ festivalyje ir daugelyje kitų vietų, įskaitant parodas užsienyje, tokiose šalyse kaip JAV, Prancūzija, Kinija ir Pietų Afrika.

Maldus taip pat yra dėstęs įvairiose institucijose, vedęs meninės fotografijos kursus Lietuvoje bei Kinijoje. 2014 m. jis atrestauravo senąją Žaliakalnio sinagogą Kaune ir įkūrė meno centrą „Sinagoga studio“, kuriame 7 metus vykdė kultūrinę veiklą.

Ignas Maldus žinomas dėl savo unikalaus stiliaus, kuris jį išsiskiria iš Lietuvos fotomeno konteksto. Menininko darbai sukurti naudojant ilgo išlaikymo ir spalvotų šviesų technikas, o jų motyvai atkeliauja iš kelionių po Pietų Afriką, Kazachstaną, JAV, Indoneziją ir daugelį kitų šalių. Jo kūryboje ypatingas dėmesys skiriamas spalvai, šviesai ir detalėms. Menininkas meistriškai kuria aplinkos scenografijas, personalizuodamas objektus ir kurdamas mikro scenas.

 

Parengta pagal:
ignasmaldus.com

Skaityti daugiau
„Florida Project No.12“

„Florida Project No.12“ (2022)

Popierius, skaitmeninis atspaudas, 50.00 x 50.00 cm

„Florida Project No.16“

„Florida Project No.16“ (2022)

Popierius, skaitmeninis atspaudas, 50.00 x 50.00 cm