Meniu
Ignas Krunglevičius
Ignas Krunglevičius
1979

Ignas Krunglevičius gimė 1979 m. Kaune, Norvegijos muzikos akademijoje baigė muzikos kompozicijos bakalauro ir magistro studijas.

 

Didžiąją menininko kūrybos dalį sudaro garso ir vaizdo instaliacijos, videomenas ir skulptūros, tačiau jis taip pat dirba kaip kompozitorius, kuria muzikinius performansus ir aktyviai dalyvauja kino bei elektroninės ir šiuolaikinės muzikos festivaliuose.

 

2015 m. galerijoje „Vartai“ įvyko pirmoji I. Krunglevičiaus personalinė paroda Lietuvoje „Privatus sintaksės virusas“. Menininko darbai taip pat buvo eksponuojami personalinėse ir grupinėse parodose Vilniaus Šiuolaikinio meno centre, Lydgalleriet (Norvegija), Ursula Blickle Stiftung (Vokietija), Oslo Kunstforening šiuolaikinio meno galerijoje (Norvegija) ir kitose institucijose. Jo kūriniai buvo pristatyti 19-ojoje Sidnėjaus bienalėje Australijoje, Šiaurės šalių paviljone 14-ojoje tarptautinėje Venecijos architektūros bienalėje (Italija), 12-ojoje Havanos bienalėje (Kuba) bei Tailando šiuolaikinio meno bienalėje (2018). 2010 m. I. Krunglevičius buvo nominuotas „Nam June Paik“ apdovanojimui – šia proga surengta paroda „Kunst Palast“ muziejuje Diuseldorfe (Vokietija).

I. Krunglevičiaus kūryba tyrinėja galios struktūras ir naujųjų technologijų ryšį su žmogaus psichikos mechanizmais. Jo kūriniai dažnai remiasi grupinių psichoterapijos sesijų, policijos tardymo dokumentine medžiaga ir psichiatrinės apžiūros taisyklėmis. Pasitelkdamas garsą, spalvas ir tekstą menininkas kuria situacijas, kurios skatina empatizuotis su tam tikra psichologine būsena. I. Krunglevičių domina būdai ir sistemos, naudojami visuomenėje individams ir situacijoms kontroliuoti, o garso pagalba jis keičia žmogaus erdvės suvokimą. Vienas iš personalinėje parodoje „Rūgštaus lietaus aidas“ (2022), vykusioje galerijoje „Vartai“, eksponuotų šio menininko kūrinių yra dalis „Lewben Art Foundation“ kolekcijos.

 

Parengta pagal:

artnews.lt

galerijavartai.com

mic.lt

Skaityti daugiau
From the series "Acid Rain Echo"

From the series "Acid Rain Echo" (2022)

Drobė, mišri technika, 190.00 x 150.00 cm