Meniu
Jack Greer
Jack Greer
1987

Menininkas Jack Greer gimė 1987 metais Los Andžele. Baigęs mokyklą, J. Greer įstojo į Pratt universitetą Brukline, kur studijavo vizualiuosius menus. Menininkas blaškėsi tarp piešimo, tapybos ir skulptūros. Tačiau šios abejonės jam nesutrukdė pasirodyti įvairiausiuose projektuose: Niujorko Still House Group, drabužių kolekcija su Opening Ceremony, jis taip pat yra pagrindinis dizaineris Nike drabužių firmoje. Be viso to, menininkas aktyviai kuria: 2013 metais dalyvavo dirbtuvėse Capiche? Arte Contemporanea Venecijoje, rengė solines parodas The Savage Detectives galerijoje RH Niujorke ir Working on It galerijoje TEMP Niujorke.

Jack Greer yra produktyvus menininkas, naudojantis įvairias meno technikas, tokias kaip fotografija, tapyba, skulptūra bei drabužių dizainas. Savo besikeičiantį stilių jis įvardina kaip itin kruopštų ir tikslų, sukurtą iš daugybės tekstų bei linksmų punk rock vaizdų. J. Greer naudoja savo fotografijas darant sieninius koliažus, skulptūras ar instaliacijas, derindamas jas su rašalu, žemėmis, krauju, siūlais bei dažais. 2012 metais jis sukūrė skulptūrą iš skaidrios dervos blokuose įterptų pjūklų. Naujausioje savo parodoje „Inside the White Cube“ (2014 m.), menininkas pristato paveikslus iš įvairių atraižų ir iškarpų, sakydamas, jog kurdamas juos jautėsi ir vienišas, ir bendradarbiaujantis, mat visa jo surinkta medžiaga buvo kitų šiukšlės. Kiekvienas jo darbas – ilgos valandos praleistos siuvant ir dėliojant dangų ar kraštovaizdžio vaizdus – atsiveria naujai. Toks ir pats menininkas – kiekvienąkart nustebinantis publiką iš naujo.


Parengta pagal:

White Cube. (2014). Jack Greer. Prieiga per internetą: http://whitecube.com;

Artsy. (2015). Jack Greer. Prieiga per internetą: https://www.artsy.net;

Lipkis, A. (2013). Rising artists merging creative worlds: Jack Greer, Alex Posen & Sandy Kim. Bullett. Prieiga per internetą: http://bullettmedia.com;

Poster Child Prints. (2015). Jack Greer. Prieiga per internetą: http://posterchildprints.com

Skaityti daugiau
Vedantis pavasaris 2

Vedantis pavasaris 2 (2014)

Popierius, juostelės ir siūlai ant medinių porėmių, instaliacija, 213.00 x 91.00 cm