Meniu
Ian Edwards
Ian Edwards
1974

Skulptorius gimė 1974 m. Jungtinės Karalystės pietvakarių kaime. Kenčiantis nuo sunkios disleksijos ir palikęs mokyklą 16 m. amžiaus, jis pradėjo tradicinę penkių metų praktiką pas meistrą, specializuodamasis ankstyvojo XVI a. ir vėlyvojo XVIII a. ornamentiniu medžio dirbimu „G&H Studios“ firmoje. Baigęs savo apmokymus menininkas suorganizavo keletą asmeninių ir dalyvavo grupinėse parodose, tokiose kaip Corck gatvės personalinės bronzos paroda (2013 m.), Elite Londonas (2015 m.), Jack vizualiųjų menų galerija Niujorke ir kitos. Edwards šiuo metu gyvena ir dirba Somersete, Jungtinėje Karalystėje.

Ian Edwards yra skulptorius, kuris daugiausiai dirba su bronza ir medžiu, semdamasis įkvėpimo iš gamtos, gyvūnijos ir filosofinių būties prasmių ieškojimų. Dešimtmetyje, kuris sekė jo praktinius apmokymus, jis toliau kūrė gyvūnijos skulptūras iki kol 2010 m. pradėjo daryti figūrines skulptūras. Jo naujausi darbai įkūnija būties jausmo viršūnę – kančią, tikėjimą, transformaciją ir t.t. Figūrinė skulptūra yra sukurta su gyvybingu tekstūros pojūčiu, kuris primena gamtinius išorinio pasaulio objektus, kai tų figūrų pozos tampa perteikto vidinio pasaulio simboliais. Menininkas taip pat ištobulino unikalų patinos naudojimą savo darbuose. „Aš matau savo skulptūras kaip įkvėpimo šaltinį, priminimą to, kas yra tikra savo viduje“, sako Ian Edwards.

Parengta pagal: http://www.redraggallery.co.uk/sculpture-ian-edwards.asp; http://www.thesculpturewebsite.co.uk/ian-edwards-studios-c757.html; http://helmsleygalleries.co.uk/Ian-Edwards/Ian-Edwards.html; http://www.ianedwardsstudios.co.uk/.

Skaityti daugiau
Kvietimas (Realaus dyžio)

Kvietimas (Realaus dyžio)

Bronza, 185.00 x 90.00 cm