Meniu
Inga Dinga
Inga Dinga
1979

Inga Dinga yra vilnietė fotomenininkė ir nepriklausoma fotografė. Dingos kūrybinį slapyvardį ji pasirinko kūrybinės veiklos pradžioje, siekdama atskirti meninę veiklą nuo profesinės teisinės praktikos. Tačiau netrukus fotografija tapo jos pagrindine veikla, ir galiausiai socialinių mokslų magistro laipsnį (VU) papildė profesinis fotografo diplomas (KTDM). 2013 m. Inga tapo viena iš Lietuvos analoginės fotografijos asociacijos (LAFA) steigėjų, 2019 m. – Lietuvos  žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų klubo nare.

Šiandien menininkės kūryba pasižymi plačia temų ir atlikimo technikų įvairove, dominuojant analoginei ir pinhole fotografijai bei nuolat tyrinėjant eksperimentinis ar mažiau įprastus raiškos metodus. Turinys dažnai balansuoja tarp realybės stebėjimo ir interpretacijos, tikslingai nukreipiančios žiūrovą nuo tikrovės į daugiasluoksnius fantazijų naratyvus.

Autorės kūrybinės veiklos interesai neapsiriboja vien Lietuva. Iki šiol jos darbai sudalyvavo virš 100 grupinių parodų, projektų ir festivalių, buvo publikuoti spaudoje, įtraukti į leidinius bei virtualias publikacijas Lietuvoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje, Portugalijoje, Ukrainoje, JAV, Argentinoje, Meksikoje, Australijoje ir kitur. Surengtos 5 personalinės parodos, kūriniai buvo eksponuoti dailės galerijose bei muziejuose, priklauso privačioms kolekcijoms įvairiose šalyse. Ji yra keleto nacionalinių ir tarptautinių fotografijos konkursų nominantė ir laureatė; kelių grupinių parodų organizatorė ir kuratorė; edukatorė, skaičiusi autorines neakademines paskaitas apie meninę ir komercinę fotografiją lietuvių, anglų, rusų kalbomis. Fotomenininkės kūrybinei veiklai buvo paskirtos Lietuvos Kultūros Tarybos stipendijos.

Autorės dėmesys nuolat sutelktas į atradimų procesą, įkvepiantį ir neapribojantį griežtais lūkesčiais, leidžiantį jos menui vystytis organiškai. Šis atviras požiūris atspindi jos susižavėjimą nuolat besikeičiančiu meninės raiškos lauku ir inovatyvumo paieškomis, siekiant savitu ir mąstyti skatinančiu menu užmegzti dialogą su auditorija.

Skaityti daugiau
„Beautiful Stranger“

„Beautiful Stranger“ (2020)

Popierius, skaitmeninis atspaudas, 120.00 x 120.00 cm