Meniu
Charles Avery
Charles Avery
1973

Gimęs 1973 metais Škotijoje Obano mieste, Charles Avery gyvena ir kuria Londone. Savo darbus pirmą kartą pristatė 1999 metais Amerikoje, Italijoje, Anglijoje, Kipre kartu su kitais menininkais. Tais pačiais metais surengė ir dvi asmenines parodas Richard Heller galerijoje Los Andžele ir Tablet galerijoje Londone. 2003 metais tapo vienu iš keturių atrinktų dalyvių pristatymui Venecijos bienalėje. 2006 metais pristatė kone žymiausią savo darbų seriją The Islanders: The Introduction Italijoje bei Škotijoje. 2007 metais jo darbai vėl pristatomi Venecijoje, reprezentuojantys Škotiją. 2013 metais pristatė savo darbų seriją It Means It Means! Londone ir Paryžiuje, 2014 metais pasirodė grupinėse parodose: 25 Years of Contemporary Art in Scotland Edinburge ir Year After Year: Works on paper from the UBS Art Collection Milane.

Charles Avery galima apibūdinti kaip plačios fantazijos menininką: visi jo darbai yra improvizacijos vaisius. Sukuręs pasakojimą, menininkas jį pateikia skirtingomis kryptimis. Taip pat svarbu pabrėžti skirtumą tarp jo skulptūrų ir piešinių: pastarieji daugiau linksta į pasakojimą, kai tuo tarpu skulptūros, tokios kaip kepurės, gyvūnai ar medžiai, gali būti suprasti kaip paprasčiausi suvenyrai, skirti turistams. Išimti iš jiems būdingo konteksto ir parodyti kitoje aplinkoje – pagrindinė menininko idėja brėžiant šių dviejų skirtingų realybių jungtį. C. Avery dažnai eksponuoja didelį darbų kiekį iškart, taip keldamas matematikos, filosofijos ar laiko klausimus. Taip pat, tokiu pasirinkimu menininkas siūlo gilesnę jo darbų, o taip pat salos analizę. Jei kada jo darbų serija The Islanders bus baigta, C. Avery tikisi, jog jo darbai bus išspausdinti enciklopedijoje ir prieinami kiekvienam besidominčiam.

 

Parengta pagal:

Scottish National Gallery of Modern Art. The Islanders: an Introduction Charles Avery. (2008). Edingburgh: Scottish National Gallery of Modern Art;

Generation. (n.d.). Charles Avery. Prieiga per internetą: http://generationartscotland.org

Skaityti daugiau
Be pavadinimo (Onomatopėjos meno muziejaus vaizdas nuo Revoliucijos aikštės su Hammonsu, Hepworthu, Koonsu, nežinomu dailininku iš Velykų salos)

Be pavadinimo (Onomatopėjos meno muziejaus vaizdas nuo Revoliucijos aikštės su Hammonsu, Hepworthu, Koonsu, nežinomu dailininku iš Velykų salos) (2013)

Popierius, pieštukas, rašalas, akrilas, guašas, 252.40 x 408.50 cm